Marieke Arends

In het kort

Interieur heb ik altijd enorm boeiend gevonden en licht en kleur in het bijzonder. Deze twee aspecten zijn zo bepalend in een ruimte. Tegelijkertijd is er lastig grip op te krijgen. Daarom ben ik me verder gaan verdiepen in deze onderwerpen.

 

Het leuke vind ik dat ze ook zoveel met elkaar te maken hebben. Ze kunnen niet zonder elkaar, beïnvloeden elkaar en grijpen overal op elkaar in. Bovendien zijn het heel gevoelsmatige aspecten en kan ik er mijn creativiteit in kwijt, maar kun je zowel licht als kleur ook heel rationeel en soms bijna wiskundig benaderen. 


Licht en Kleur

Ik heb drie jaar in Londen gewoond. Een stad waar je sowieso bakken vol inspiratie opdoet natuurlijk, maar daarnaast heb ik hier twee jaar Interior Design gestudeerd aan the Interior Design School en een jaar kunstgeschiedenis aan het Victoria en Albert Museum. 

 

Toen ik terug kwam uit Londen, wilde ik me graag specialiseren in de twee interieur onderwerpen die ik het meest interessant vond: licht en kleur. Ik heb daarom de opleiding HBO Lichtontwerp bij de Lighting Design Academy gedaan en Kleurkunde, -analyse en -vormgeving bij de Nederlandse Kleurenschool

 

Ik voldoe aan de criteria van het Lichtregister. Hierin staan lichtprofessionals met een gedegen opleiding die hun kennis actueel houden. Mijn nummer is 66.166. 

professional

Ik ben al mijn hele werkzame leven adviseur. Zo heb ik jarenlang als communicatie- en organisatieadviseur bij de overheid gewerkt. Het is een rol waarin ik me erg prettig voel. Ik vind het fijn om mensen met mijn kennis en vaardigheden tot dienst te zijn.  

 

Ik was daarnaast altijd aan het dromen van een eigen bedrijfje. Ik was zo aan het dromen dat het soms leek alsof ik voor de afdeling luchtkastelen werkte. Na lange tijd plannen maken, heb ik de stap genomen en ben ik voor mezelf begonnen. Er was eigenlijk maar een naam mogelijk voor mijn bedrijf: Afdeling Luchtkastelen. 

 

 

advies

Door het volgen van diverse opleidingen op het gebied van licht, kleur en interieur, heb ik ondertussen de juiste bagage in mijn rugzak. Boordevol ideeën, enthousiasme en energie ben ik daarom gestart met mijn eigen Afdeling Luchtkastelen.

 

Nu maak ik niet alleen mijn eigen dromen werkelijkheid, maar kan ik ook u met uw wensen helpen. Wilt u weten hoe? Kijk dan bij de pakketten die ik aanbied of neem contact met mij op voor een vrijblijvende offerte.


Werken met licht en kleur maakt me iedere dag weer blij. Het geeft me steeds weer nieuwe inspiratie en ik leer iedere dag bij. Het is zo fijn om te zien hoe een goed advies kan leiden tot een verbetering van een ruimte en het welzijn van de klant.