Licht en kleur

Licht en kleur zijn altijd om ons heen. Binnen en buiten. Thuis en op het werk. Ze kunnen ook niet zonder elkaar. Zonder licht is er geen kleur en kleur beïnvloedt het licht.

 

Daarom is het belangrijk dat je hier aandacht aan besteedt. Want met goed licht en een prettige kleurencombinatie voel je je aantoonbaar beter en ben je productiever. Bovendien is het beter voor je ogen en ook gewoon mooi. Een professionele lichtontwerper en kleuradviseur kan je hierbij helpen.

professional

Een goed plan gaat verder dan op gevoel lampen en kleuren uitzoeken. Zo is een analyse van de ruimte en de gebruiker belangrijk, net als kennis van wat licht en kleur doen met de ruimte en de gebruiker. Maar ook berekeningen uitvoeren wanneer nodig en correcte toepassing van de normen. Hiervoor heb je echt een professional nodig. 

  

Het prettigst is het wanneer je een adviseur zo vroeg mogelijk inschakelt. Zo kun je vrij gemakkelijk allerlei wensen opnemen in je plan. Wanneer de verbouwing eenmaal af is of het nieuwbouwhuis opgeleverd, zijn sommige oplossingen onmogelijk geworden of het wordt duurder. Terwijl dat helemaal niet nodig hoeft te zijn. 

 

Een professional kan goed samenwerken met andere partijen, zoals een architect of installateur. 

blog, facebook en insta

Ik schrijf regelmatig een blog over zaken die betrekking hebben op licht en kleur. Over actuele zaken of juist achtergrondinformatie. Leuk als je meer wilt weten over deze onderwerpen.

 

Ben je op zoek naar inspiratie en tips? Volg me dan op Facebook of Instagram. Hier post ik dagelijks licht-, kleur- en interieurideeën.