Licht en Kleur


Licht en kleur zijn altijd om ons heen. Binnen en buiten. Thuis en op het werk. Ze kunnen ook niet zonder elkaar. Zonder licht is er geen kleur en kleur beïnvloedt het licht.

 

Daarom is het belangrijk dat je hier aandacht aan besteedt. Want met goed licht en een prettige kleurencombinatie voel je je aantoonbaar beter en ben je productiever. Bovendien is het beter voor je ogen en ook gewoon mooi. Een professionele lichtontwerper en kleuradviseur kan je hierbij helpen.

professional


Een goed plan gaat verder dan op gevoel lampen en kleuren uitzoeken. Zo is een analyse van de ruimte en de gebruiker belangrijk, net als kennis van wat licht en kleur doen met de ruimte en de gebruiker. Maar ook berekeningen uitvoeren wanneer nodig en correcte toepassing van de normen. Hiervoor heb je echt een professional nodig. 

 

Het prettigst is het wanneer je een adviseur zo vroeg mogelijk inschakelt. Zo kun je vrij gemakkelijk allerlei wensen opnemen in je plan. Wanneer de verbouwing eenmaal af is of het nieuwbouwhuis opgeleverd, zijn sommige oplossingen onmogelijk geworden of het wordt duurder. Terwijl dat helemaal niet nodig hoeft te zijn. 

 

Een professional kan goed samenwerken met andere partijen, zoals een architect of installateur. 

advies


Bij een goede adviseur staat de klant centraal. Het is belangrijk om eerst een goed beeld te krijgen van de situatie. Om wie gaat het, hoe ziet de locatie eruit, welke activiteiten of werkzaamheden worden er uitgevoerd?

 

Licht en kleur kunnen een bepalend effect hebben op een ruimte en de gebruikers van die ruimte. Daarom is het noodzakelijk om samen met de klant te bepalen wat de wensen zijn. Op basis van een analyse van de situatie en de wensen kan er vervolgens een licht- en/of kleurontwerp worden gemaakt. 


Projecten


Afdeling Luchtkastelen richt zich vooral op residentiele of particuliere projecten en kleine kantoren. Neem contact met me op wanneer je een vrijblijvende offerte wilt of vragen hebt. 

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en wetenswaardigheden over licht en kleur? Kijk in mijn blog of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief: