14. mei 2020
Histor heeft blauw dit jaar gebombardeerd als kleur voor het jaar. En dat is niet voor niks. Blauw is de kleur van de lucht en de zee en wordt het geassocieerd met rust en vrede. Bovendien is blauw de lievelingskleur van veel mensen. Je raadt het al: deze blog gaat over blauw!
12. mei 2020
Dat licht meer kan dan een ruimte verlichten is ondertussen de meeste mensen wel duidelijk. Het juiste licht zorgt voor een beter welzijn, betere werkprestaties en een goed 24-uurs ritme. Maar dat licht ook kan helpen in deze coronacrisis, was voor mij ook een verrassing.

31. maart 2020
Bij het uitzoeken van lampen, armaturen en lichtbronnen moet je tegenwoordig op van alles letten. Ik geef ik hier steeds wat informatie over verschillende lichteigenschappen. Zo kun je hopelijk door de bomen het bos blijven zien. Deze keer gaat het over de IP-waarde, of simpel gezegd: in hoeverre kan mijn lamp tegen vocht en stof.
13. maart 2020
We zitten middenin de coronacrisis. Je merkt om je heen dat de situatie steeds nijpender wordt. De overheid neemt drastische beslissingen, evenementen en afspraken worden afgezegd, schappen in de winkels raken leeg. Wat doet kleur in tijden van crisis? Iedereen voelt iets anders bij kleur. Maar hoe je het ook wendt of keert, kleur heeft invloed op hoe je je voelt en wat je doet. Marketingspecialisten maken daar al jaren dankbaar gebruik van.

13. januari 2020
De winter: het is eerder donker en later licht, het is guur weer, de zon schijnt bijna niet meer. Een seizoen met soms weinig kleuren en grauwe dagen. Daarom willen we in de winter allemaal meer warmte toevoegen aan ons interieur. Dat betekent: haal warme tinten in huis.
10. november 2019
Doe de power powercheck vandaag... Bij ons schalt dit liedje van de laatste cd van kinderen voor kinderen regelmatig door de boxen. En we zingen het regelmatig zelf wanneer een van ons het licht ergens heeft aangelaten. Kritisch zijn op energiegebruik is niet alleen goed voor je portemonnee, je spaart er ook het milieu mee! Hoe kun je via je licht de powercheck doen...

11. oktober 2019
Bij station Utrecht staat tegenwoordig de grootste fietsenstalling ter wereld. Bij zo'n nieuwe stalling past natuurlijk ook een goed doordacht lichtplan. Dat we dat doen bij grote miljoenenprojecten, vindt iedereen logisch. Maar waarom zou je dat ook niet bij je eigen huis doen?
05. september 2019
In september en oktober start het woonseizoen altijd met beurzen en bijeenkomsten. Superleuk en inspirerend. Natuurlijk wordt er ook de nodige aandacht aan trends en hip&happening gegeven. Hier een korte vertaling naar licht kleur en materialen.

24. juni 2019
Wist je dat je met kleuren de grootte van een ruimte kan beïnvloeden? Niet echt natuurlijk! Als je dat wilt, moet je toch echt wat muren uitbreken. Wil je minder rigoureus te werk? Kleuren hebben invloed op het gevoel dat je krijgt in een ruimte. Door het juiste kleurgebruik lijkt een kamer groter of juist kleiner. Wat nu als je een kleine kamer hebt waar je wel wat vierkante meters bij wilt voelen?
27. maart 2019
De ontwikkelingen van LED verlichting gaan zo snel, dat het bijna een dagtaak is om bij te houden. Eigenlijk zijn de mogelijkheden ondertussen onbeperkt. Alles wat je wilt, dat kan gemaakt worden. Dat is natuurlijk fantastisch.

Meer weergeven