Het licht te slim af
26. januari 2021
Alles wordt steeds slimmer, ook verlichting. Slimme of smart verlichting is pas echt bijdehand wanneer de consument het op de juiste manier gebruikt. Ook hier zie je al snel de bomen door het bos niet meer. Dus tijd voor een aantal blogs hierover. Als eerste een aantal verschillende systemen.
15. december 2020
Alles wordt steeds slimmer, ook verlichting. Slimme of smart verlichting is pas echt bijdehand wanneer de consument het op de juiste manier gebruikt. Ook hier zie je al snel de bomen door het bos niet meer. Dus tijd voor een aantal blogs hierover. In deze blog bespreek ik de voordelen van slimme verlichting.

31. augustus 2020
Thuiswerken heeft de afgelopen maanden een enorme vlucht genomen onder druk van het coronavirus. Het heeft allemaal positieve en negatieve consequenties. En aangezien we komende tijd nog steeds zoveel mogelijk thuiswerken, is het verstandig om ervoor te zorgen dat de positieve consequenties de negatieve overstijgen. Hoe dan? Door extra aandacht te besteden aan je thuiswerkplek.
17. juli 2020
Ik krijg de laatste tijd vaak vragen over kleurtemperatuur oftewel de kleur van het licht. Kleurtemperatuur wordt gemeten in Kelvin. Hoe hoger dit getal, hoe koeler het licht. Das makkelijk onthouden. Maar goed, als je moet kiezen voor de juiste lichtkleur heb je iets meer informatie nodig..

14. mei 2020
Histor heeft blauw dit jaar gebombardeerd als kleur voor het jaar. En dat is niet voor niks. Blauw is de kleur van de lucht en de zee en wordt het geassocieerd met rust en vrede. Bovendien is blauw de lievelingskleur van veel mensen. Je raadt het al: deze blog gaat over blauw!
12. mei 2020
Dat licht meer kan dan een ruimte verlichten is ondertussen de meeste mensen wel duidelijk. Het juiste licht zorgt voor een beter welzijn, betere werkprestaties en een goed 24-uurs ritme. Maar dat licht ook kan helpen in deze coronacrisis, was voor mij ook een verrassing.

31. maart 2020
Bij het uitzoeken van lampen, armaturen en lichtbronnen moet je tegenwoordig op van alles letten. Ik geef ik hier steeds wat informatie over verschillende lichteigenschappen. Zo kun je hopelijk door de bomen het bos blijven zien. Deze keer gaat het over de IP-waarde, of simpel gezegd: in hoeverre kan mijn lamp tegen vocht en stof.
13. maart 2020
We zitten middenin de coronacrisis. Je merkt om je heen dat de situatie steeds nijpender wordt. De overheid neemt drastische beslissingen, evenementen en afspraken worden afgezegd, schappen in de winkels raken leeg. Wat doet kleur in tijden van crisis? Iedereen voelt iets anders bij kleur. Maar hoe je het ook wendt of keert, kleur heeft invloed op hoe je je voelt en wat je doet. Marketingspecialisten maken daar al jaren dankbaar gebruik van.

13. januari 2020
De winter: het is eerder donker en later licht, het is guur weer, de zon schijnt bijna niet meer. Een seizoen met soms weinig kleuren en grauwe dagen. Daarom willen we in de winter allemaal meer warmte toevoegen aan ons interieur. Dat betekent: haal warme tinten in huis.
10. november 2019
Doe de power powercheck vandaag... Bij ons schalt dit liedje van de laatste cd van kinderen voor kinderen regelmatig door de boxen. En we zingen het regelmatig zelf wanneer een van ons het licht ergens heeft aangelaten. Kritisch zijn op energiegebruik is niet alleen goed voor je portemonnee, je spaart er ook het milieu mee! Hoe kun je via je licht de powercheck doen...

Meer weergeven