Trendy trends

In september en oktober start het woonseizoen altijd met beurzen en bijeenkomsten. Superleuk en inspirerend. Natuurlijk wordt er ook de nodige aandacht aan trends en hip&happening gegeven. Hier een korte vertaling naar licht, kleur en materialen. Hiernaast al wat bijbehorende plaatjes. Ik zal de komende tijd op mijn Instagram account ook wat trendy foto's posten.

 

Er zijn altijd verschillende trends en stromingen die ook weer hun eigen fans hebben. Wat overal steeds weer terugkomt, zijn geometrische vormen, lijnenspel, herhaling en symmetrie. Rasters en vormentaal zie je overal.

 

Verder is transparantie belangrijk. Glas zie je veel en in verschillende bewerkingen. Met ribbels, kleurtjes en dergelijke. Naast transparantie is juist reflectie ook overal, bijvoorbeeld met metallics. Gelukkig mag een grapje hier en daar ook!

 

Deze trends zie je terug in meubels en behang, maar ook in licht. Licht in verticale strepen op de wanden, lampen in geometrische figuren en (mondgeblazen) glazen lampen. wat kleur betreft is het kleur op kleur of juist monochroom, dus in een tint. Lila en paars zijn trendkleuren die je overal ziet. Pastels ook: bleke tinten, maar niet te zoet. Neonmint is de nieuwe kleur, die getipt wordt als kleur voor het jaar 2020. Bruin wordt het nieuwe grijs, dat staat mooi bij het palet natureltinten dat ook van nu is. Zwart-wit blijft mooi, maar wel met een twist of een kleurtje erbij. 

 

Zachte, ronde en organische vormen zie je meer en meer. Geen harde, strakke lijnen, maar vloeiend. Die zie je ook terug in de stoffen, zoals fluweel. Daarnaast is marmer helemaal van nu. Echt of mooi nagemaakt of juist een vloerkleed. Op de vloer en op de muur, zelfs op het plafond, zie je steeds meer tegels. Tegels op plekken waar je het eigenlijk niet verwacht. We halen buiten graag naar binnen en dat zie in de materialen. Terrazzo en steen in verschillende uitvoeringen en ook hout blijft populair. 

 

Maar trend of geen trend, je moet vooral dat kiezen wat je mooi vindt en waar je je prettig in voelt. Trends komen en gaan en je interieur gaat wel wat langer mee dan dat. Laat je dus vooral inspireren door alle trends en mode, maar volg je eigen pad. 

 

Dank aan Monique van der Reijden en Jan Agelink. Foto's: instagram Pode en Trendcompass.