Wie houdt er van kleur?

Als je aan iemand vraagt wat zijn lievelingskleur is, krijg je meestal niet beige of crèmewit als antwoord. Grijs wordt ook niet vaak genoemd als favoriete kleur. Nee, lievelingskleuren zijn bijvoorbeeld rood of blauw, turquoise of geel .

 

Laten dat nou direct ook kleuren zijn waar je vrolijk van wordt. Die je laten voelen dat je leeft. Toch zijn het juist de neutrale kleuren zoals grijs, wit en beige die mensen veelvuldig in hun huis laten terugkomen. Onze omgeving heeft invloed op ons welzijn en prestaties. Dat komt steeds in onderzoeken terug. Zorg daarom voor vrolijke kleuren in je huis of werkomgeving. De kleur maakt eigenlijk niet zo uit, als het maar heldere, verzadigde kleuren zijn. Dat zijn de vrolijkste kleurtjes. 

 

Zat die John Ruskin er toch niet ver vanaf in de19e eeuw. Deze Engelse (kunst)criticus en schrijver was een getalenteerde aquarellist. Hij wist dus wel wat van kleur. Volgens mijn tijdgenoten kon hij beter schrijven over kleur dan Goethe. 

 

Dus pak dat verfblik en verf eens een muurtje in huis in een vrolijk kleurtje. Daar kan je alleen maar beter van worden...