"I am working day and night on the electric light"

Dit is geen citaat van mij, maar van Thomas Edison in 1879. Hij was de uitvinder van de gloeilamp. Ik was afgelopen mei in het winter estate van Edison en Ford in Florida. Ik vond het erg bijzonder om rond te lopen in het huis van de man die zo belangrijk is geweest voor het licht en zo meer over hem te weten te komen. Zo was hij dus zeer goed bevriend met Henry Ford, u weet wel, van die auto's. Zo goed dat ze samen een winterverblijf hadden. Bovendien had hij een van de allereerste buitenzwembaden in zijn achtertuin staan. Met duikplank. Hij hield van bijzondere bomen, planten en bloemen en zijn vrouw had mooie tuinontwerpen gemaakt. Sinds de gloeilamp is er een hoop gebeurd in lichtland en de ontwikkelingen lijken alsmaar sneller te gaan. Ook tegenwoordig werken mensen dag en nacht aan de nieuwste lichtconcepten om onze omgeving aangenamer te maken. Net als Edison... 

Reactie schrijven

Commentaren: 0